top of page

Dyreassisterte Tiltak Konferansen 
16.-17. november 2024

Er du nysgjerrig på hvordan våre firbente venner kan bli verdifulle kollegaer i ulike helsefremmende tiltak og tjenester? Og hvordan vi kan trene disse dyrene til å bli trygge og gode kollegaer?

 

I samarbeid med flere ledende aktører i bransjen inviterer vi til en inspirerende helg fylt med innsikt og læring.

Det blir spennende foredrag, demonstrasjoner av praksis og

workshop!

Konferansen finner sted på vakre Evje Herregård (Andresen Dressage) i Moss, kun 50 minutter fra Oslo.

​​​

Early bird priser

 Earlybird  begge dagene: 1.600,- (ordinært 2.200,-)

Earlybird Lørdag kr. 950,- (ordinært 1.500,-)

 

Earlybird Søndag kr. 950,- (ordinært 1.500,-)

​​​​

Medlemmer av DATi Klubben får tilgang på hele helgen til

kr. 1.200,-

Tilbudene gjelder t.o.m 6. oktober!

Program

Lørdag kl. 10.00 - 14.00


Vi kickstarter helgen med en spennende workshop ledet av Matilde fra Frihest, der fokuset ligger på samspill mellom menneske og hest gjennom kroppsspråk og speiling. Liberty/dressur i frihet handler om lek og "dans" med hesten fra bakken, og er en fantastisk måte å bli bedre kjent med både hestens kroppsspråk og personlighet på. Du vil kanskje bli overrasket over hvor raskt hestene begynner å by på seg selv når de får muligheten. Det er ikke hestene som trenger å lære – det er vi mennesker!

Alle deltakere får tilsendt materiell etter foredraget, og Matilde vil også demonstrere teorien i praksis med en hest fra Andresen Dressage.

Les mer om Matilde her. 

"Åpen matte" trening for alle hunder i DATi Klubben kl. 15.00 - 17.00

 

Søndag kl. 10.00 - 17.00


Søndag byr på en dag fylt med inspirerende foredrag og en live demonstrasjon. Øystein som er ansvarlig for Dyreassistert Omsorg på Villa Skaar, vil dele innsikt om hvordan blant annet høner kan bidra til å redusere medisinbruk i demensomsorgen. Les mer om Øystein her.

 

Er du nysgjerrig på trening med positiv forsterkning? Marianne fra Brennlia Gård deler sin mangeårige erfaring med å trene forskjellige dyrearter, fra hester til ender, og hvordan hun bruker denne kompetansen inn i dyreassisterte tiltak. Les mer om Marianne her. 

 

Chris Klemmetvold fra ImpactStartup vil forklare hva social Impact betyr og hvorfor/hvordan vi kan måle effektene av dyreassisterte tiltak. 

 

Vi får også besøk av Team Gyldenrygg fra Arendal, som forteller om hvordan deres tre terapihunder hjelper både i skolen og på sykehus i Agder. Les mer om Susanne her. 

 

Annika deler sine erfaringer fra sitt arbeid innen barnevern i Tyskland og hvordan hun nå tilbyr hundeassistert aktivitet og terapi for barn og unge i Norge. Les mer om Annika her.

 

Underveis  kjører vi også live demonstrasjon med hester ledet av Nina og Mari, hvor vi utforsker hvordan vi kan skape et trygt og innbydende rom – både for oss selv og for hestene. Tre frivillige fra publikum, sammen med tre hester fra Andresen Dressage, vil delta i denne interaktive demonstrasjonen.

 

Lurer du på hvordan teoretisk kunnskap kan gjøre deg til en bedre handler, behandler og trener? Hva kan vitenskapen bidra med? Hva er etologi og atferdsanalyse? Anna B. Compton fra Dyreatferdssenteret vil lære deg mer om etologi, vitenskapen om dyrs atferd, og hvordan vi kan bruke denne kunnskapen innen dyreassisterte tiltak.  

 

BONUS

 

Sara Karlberg, grunnlegger av Norske Terapihundeskolen, vil sende ut et online foredrag en uke før konferansen. Dette foredraget handler om hvordan man kan implementere hunder som pedagogiske ressurser for å redusere skoleangst hos elever. Hun vil også gi praktiske eksempler på hvordan dette kan forbedre læringsmiljøet.

 

Vi ser frem til en helg fylt med innsikt, inspirasjon og engasjement!

Foredragsholdere

Dedikasjon. Ekspertise. Lidenskap.

Workshop: Kroppspråk og speiling

Lørdag 16. nov kl. 10.00 -14.00

Med Matilde Brandt fra Frihest

 

Bli med på en spennende workshop hvor du lærer å snakke hestens språk! Hester kommuniserer flytende med kroppsspråk, og nå kan du også lære hvordan du formidler energi, retning, tempo og mye mer gjennom dine egne bevegelser. Selv om hester ikke automatisk forstår hva vi ønsker å si, vil de alltid oppfatte din sinnstilstand, utstråling og kroppsholdning. Ved å bli bevisst på hva du underbevisst formidler – enten det er gjennom hvor du plasserer skuldrene, retter blikket eller hvordan du beveger deg – kan du oppleve en enorm forskjell i kommunikasjonen og treningen med hesten.

 

Siden 2015 har Matilde hjulpet ekvipasjer med frihetsdressur, ridning uten hodelag, hengertrening og arbeid med unghest. Nå kan du også lære av hennes metoder og trene din egen hest til å samarbeide med deg uten tvang, men gjennom tillit og samspill. Mathildes egne hester behersker over 50 triks og går stabilt uten hodelag, men det viktigste er alltid trygghet og harmoni.

 

I frihetsdressur, også kalt liberty, lærer du å "danse" med hesten fra bakken – en lekfull treningsform som lar deg oppdage hestens personlighet på en helt ny måte. Mange blir overrasket over hvor raskt hester begynner å tilby egne initiativ når de føler seg trygge og forstått.

 

Trening fra bakken er ikke bare morsomt, men også mentalt og fysisk gunstig for hester i alle aldre, og det skaper et solid grunnlag for videre trening.

 

Utforsk denne unike treningsformen og oppdag hvor givende det er å samhandle med hesten din på et dypere nivå!

31465.jpg
  • Nettside
  • Facebook
  • Instagram
457657005_10160174773741301_7412395209063554116_n.jpg
  • Nettside
  • Facebook
  • Instagram

Dyreassistert Omsorg innen demens

Søndag 17. nov

Med Øystein Johannessen fra Villa Skaar

 

Med en bakgrunn som fysioterapeut og lang erfaring innen dyreassisterte intervensjoner, har Øystein funnet sitt kall i å integrere dyr i omsorgsarbeidet. I dag leder han dyreassistert omsorg ved flere sykehjem på Østlandet, hvor han har ansvar for alt fra terapihunder til akvarier og huskatter. I tillegg deler Øystein sin kunnskap gjennom forelesninger på høyskoler og helsefagsutdanninger, der han lærer opp fremtidige helsearbeidere i hvordan dyr kan bidra til helse og trivsel.

I dette foredraget vil han snakke mer om hvordan høner kan spille en verdifull rolle i demensomsorgen. Hvordan kan høner bidra til å redusere medisinbruk og forbedre livskvaliteten for beboere på sykehjem?

Foredraget vil gi en gjennomgang av forberedelser og praktiske hensyn ved å holde høner som «resident animals» på sykehjem, med fokus på både dyrevelferd og et klinisk perspektiv.

Gjennom konkrete eksempler vil Øystein illustrere hvordan samspillet mellom høner og beboere har hatt en positiv innvirkning i praksis.

Hund som kollega på sykehus og i skole

Søndag 17. nov

Med Susanne Runess Espeseth fra Gyldenrygg

 

Susanne er 34 år, utdannet lærer, instruktør og har 3 sertifiserte terapihunder.

 

Med hennes spesialutdannede hunder som kollegaer, skaper de magiske øyeblikk både i skolen og på sykehuset. Foredraget tar deg med på reisen som ledet dem hit – fra utdanningen og treningen, til hvordan disse fantastiske hundene daglig bidrar til å støtte elever i klasserommet og bringer glede og ro til pasienter på sykehuset. 

image_123650291-2.JPG
  • Nettside
  • Facebook
  • Instagram
306cc55af42fd488bba39a628e580aae4a7ec712-3075x2288.jpg.webp

Hvorfor og hvordan

måle effekten av tiltak med dyr? 

Søndag 17. nov

Med Chris Klemmetvold fra ImpactStartup 

Når vi jobber med helsefremmende tiltak, handler det ikke bare om å forbedre individuell helse, men også om å forstå hvordan våre tiltak påvirker hele samfunn – både på kort og lang sikt.

 

Men, hvordan vi kan måle effekten av det vi gjør? Og hva er det vi skal måle?

Chris er en forretningsutvikler, spesielt god på å bygge forretningsmodeller som gir miljømessig og / eller sosial samfunnseffekt, så vel som økonomisk avkastning.

Han jobber blant annet som forretningsutvikler i ImpactStartup og for selskaper i Studio. 

Chris er lidenskapelig opptatt av sosialt entreprenørskap og er gründeren bak Medarbeiderne. Han har også forfattet boken «Håndbok i sosialt entreprenørskap».

  • Nettside
  • Facebook
  • Instagram

Trening av gårdsdyr med positiv forsterkning

Søndag 17. nov

Med Marianne Høgmo fra Brennlia Gård 

 

Velkommen til foredrag med Marianne på Brennlia Gård: Belønningsbasert dyretrening i dyreassisterte aktiviteter (DAI)

 

Er du interessert i hvordan vi best kan trene dyr til å delta i dyreassisterte aktiviteter, samtidig som vi ivaretar dyrevelferden på en optimal måte? På dette foredraget vil Marianne, en sertifisert fagarbeider i dyreassisterte aktiviteter, dele sin lidenskap for belønningsbasert trening – en metode som fremmer trivsel og tillit hos dyrene.

 

Med eksempler fra dyrene på Brennlia Gård, vil Marianne vise hvordan belønningsbaserte metoder ikke bare styrker båndet mellom mennesker og dyr, men også skaper et trygt og forutsigbart treningsmiljø. Du vil få innsikt i hvordan vi skiller mellom treningsøkter og daglig samhandling med dyrene, slik at de forstår når det er tid for trening, og når de bare kan være seg selv. Dette er spesielt viktig når mat brukes som motivasjon – og er noe vi legger stor vekt på i arbeidet med hester og andre dyr i DAI.

 

Marianne vil også snakke om sitt hovedprosjekt fra våren 2024, der hun dykket dypt ned i hvordan belønningsbasert trening kan gjøre en stor forskjell for hester som deltar i dyreassisterte aktiviteter. Du vil lære hvorfor denne treningsformen er avgjørende for å skape trygge og balanserte samspill mellom hester og mennesker.

 

Det vil være rikelig med muligheter for å stille spørsmål, og vi håper å inspirere deg til å tenke nytt rundt trening og samhandling med dyr.

unnamed.jpg
  • Nettside
  • Facebook
  • Instagram
355370359_112802538524955_6296159800635807855_n.jpg

Hund i barnevern

Søndag 17. nov

Med Annika Schepers 

 

På konferansen vil vi få en unik mulighet til å bli kjent med Annika og hennes hund Bolle, et sertifisert team fra Tyskland som nylig har flyttet til Norge. Annika, som er spesialpedagog og systemisk familieterapeut med fokus på fosterbarn, vil dele sine erfaringer fra barnevernet i Tyskland, og vise hvordan hun nå tilbyr hundeassistert aktivitet og terapi for barn og unge her i Norge.

 

I tillegg til å dele sin faglige bakgrunn, vil Annika demonstrere helt konkrete øvelser som hun bruker i sitt arbeid – både for enkeltpersoner og i grupper. Gjennom en praktisk demonstrasjon med Bolle, får deltakerne se hvordan hundeassistert terapi kan bidra til å styrke barn og unges mestring, trygghet og relasjoner. Dette blir en inspirerende og lærerik sesjon med direkte innsikt i hvordan hunder kan integreres i terapeutisk arbeid med barn.

Live demonstrasjon, HAA i gruppe

Søndag 17. nov

Med Nina Vikor og Mari Jacobsen fra Bytoppen Trivselsgård

 

"Å skape et godt rom for seg selv og andre".

Under denne LIVE demonstrasjonen skal vi bygge et godt rom og invitere hestene inn. Fra et sosialpedagogisk vinkling inviterer vi med tre frivillige fra publikum og tre hester fra Andresen Dressage. 

263097357_10165601757565696_6887164017967485390_n.jpg
  • Nettside
  • Facebook
  • Instagram
14715535_10157563302410316_5474615676356924747_o.jpg

ATFERD – i et etologisk og atferdsanalytisk perspektiv

Søndag 17. nov

Med Anna B. Compton fra Dyreatferdssenteret 

Lurer du på hvordan teoretisk kunnskap kan gjøre deg til en bedre handler, behandler og trener? Hva kan vitenskapen bidra med? Hvorfor er det viktig med et samlet faglig språk? Hva er etologi og atferdsanalyse?

Anna Bjurgård Compton er en høyt kvalifisert atferdskonsulent og instruktør ved Dyreatferdssenteret, med spesialkompetanse innen hundeatferd. Hun har en mastergrad i etologi, er utdannet

atferdskonsulent fra NMBU og sertifisert av NAS i 2018, en høythengende kvalifikasjon som få i Norge har oppnådd. Med lang erfaring som klikkerinstruktør og spesialist på K9 nosework og spesialsøk, er hun en ettertraktet fagperson.  Anna er også en dyktig foreleser og en engasjert veileder i redningshundtrening og dyreassistert terapi. Hun er dedikert til å skape mestring og samarbeid mellom dyr og eiere, med fokus på velferd og positive treningsmetoder.

Bli med på en eller flere dager

  • Lørdag - Dyreassisterte Tiltak Konferansen 2024
    Lørdag - Dyreassisterte Tiltak Konferansen 2024
    lør. 16. nov.
    Dilling
    16. nov. 2024, 10:00 – 14:00
    Dilling, Evjetangen 31, 1570 Dilling, Norge
    16. nov. 2024, 10:00 – 14:00
    Dilling, Evjetangen 31, 1570 Dilling, Norge
    Gjelder lørdag
  • Hele helgen - Dyreassisterte Tjenester konferansen
    Hele helgen - Dyreassisterte Tjenester konferansen
    lør. 16. nov.
    Dilling
    16. nov. 2024, 10:00 – 17. nov. 2024, 17:00
    Dilling, Evjetangen 31, 1570 Dilling, Norge
    16. nov. 2024, 10:00 – 17. nov. 2024, 17:00
    Dilling, Evjetangen 31, 1570 Dilling, Norge
  • Søndag - Dyreassisterte Tiltak Konferansen 2024 (1)
    Søndag - Dyreassisterte Tiltak Konferansen 2024 (1)
    søn. 17. nov.
    Dilling
    17. nov. 2024, 10:00 – 17:00
    Dilling, Evjetangen 31, 1570 Dilling, Norge
    17. nov. 2024, 10:00 – 17:00
    Dilling, Evjetangen 31, 1570 Dilling, Norge
    Gjelder Søndag 17. nov

Våre hovedsamarbeidspartnere

Frihest+Matilde+Brandt+Logo+Grønn.png
vertikal-gradient-768x768.png
VillaSkaar_logo_big.png.webp
Logo_AndresenDressage.png.webp
images-1.png
images.png
6efd99567b274fbd8f5a284f625e7cc3.webp

FAQ

Hvorfor delta? 

Dyreassisterte tiltak har vist seg å gi utrolige resultater, fra å forbedre mental helse og emosjonell velvære til å styrke sosialt samspill og fysisk helse. Denne konferansen gir deg muligheten til å dykke ned i denne spennende verdenen der dyr har blitt en uvurderlig ressurs, med en unik evne til å gi trøst og trygghet, vekke lekelyst og glede. Det er en ung bransje i rask utvikling. Det er fordi dyrenes unike evner til å skape positive endringer  ofte oppnår bedre resultater enn tradisjonelle tiltak. ​

 

Hvem er konferansen for? 


Dette er en konferanse for alle som er interessert i å lære mer om positive læringsmetoder og ikke minst hvordan dyrene kan bidra til å hjelpe oss mennesker. 

Ingen aldersgrense. 

Servering 

 

Det vil bli enkel servering i kafeen: Kaffe, toddy, kanelboller, kake og grønnsaksuppe (vegetarisk) med baguetter. Det er også lov til å nyte medbragt matpakke. 

 

Lokaler

Konferansen arrangeres i det helt nye hesteanlegget hos Andresen Dressage. Selve arrangementet vil finne sted i en "oppvarmet" ridehall bør man kle seg etter været.

Hvis du kjører fra Oslo tar du veien til Moss og avkjøring mot Larkollen. Kjør så inn ved Eje golfbane og fortsett ned alleen før du så tar til høyre inn til ridehuset. Følg skilter for parkering. 

Vær oppmerksom på at det dessverre ikke er anledning til omvisning i stallen eller på resten av området.

 

Er det lov til å ha med egne dyr? 

Det vil være mulig å ha med egen hund, men under foredragene skal det være ro. Hvis hunden ikke klarer å ligge rolig på teppet må de bli i bilen. Det vil legges tilrette for lufting i pausene. Det er også en inngjerdet hundegård som kan benyttes i lunsjpausen. 

 

Kontaktperson

Kathrine Hurlen von Tangen

Har du spørsmål?

For pressehenvendelser eller sponsorsamarbeid, ta gjerne kontakt med oss!

📞 Telefon: +47 986 85 876
📧 E-post: kathrine@dyreassistertetjenester.no

Jeg ser frem til å høre fra deg!

IMG_7585.jpg
bottom of page